Arthur Eelen

Image

Al van kindsaf reed ik met brommers en moto’s! Ondanks het feit dat ik behoorlijk wat ervaring had opgedaan, miste ik toch iets… De bochten die ik nam, de manoeuvres die ik deed,… Ik voelde toch vaak dat ik nog controle miste!
Daarom ben ik in Nederland een doorgedreven rijopleiding gestart waar ik de nodige tips & tricks aanleerde waardoor ik mijn motor veel beter beheerste. In 1998 rondde ik de opleiding uiteindelijk af als trainer-instructeur: train de trainer. Daarna besloot ik om in Nederland een tijdje te blijven lesgeven, want ikzelf genoot nog veel meer van het motorrijden dankzij de juiste rij- en bochtentechnieken en dat wenste ik voor iedereen!

Ik besloot MRV zelfstandig op te richten: Motor Rijvaardigheid Vlaanderen.
Want met de juiste kennis van de technieken valt er zoveel meer uit motorrijden te halen. Eens ik voor mezelf begon les te geven met MRV, genoot ik er vooral van dat mensen in het begin van de dag op een bepaald niveau binnenkomen en tegen dat de cursusdag voorbij is, gaan ze met een veel beter gevoel en sterker niveau naar buiten!
Als instructeur doe je het daarvoor. Voor mij is dit zelfs een verslaving geworden: mensen op een hoger niveau brengen en hen laten genieten van het motorrijden dankzij de juiste technieken!

Als instructeur besef ik dat ik elke dag zelf nog dingen bijleer, daarom ben ik ook ooit competitie beginnen rijden op circuit: 10 jaar lang gaf ik les als instructeur op circuit. Daar leerde ik zelf ook veel bij! Motorrijden is een constant leerproces ook als instructeur. Technieken evolueren bij moto’s, maar dus ook rijtechnieken dankzij betere onderzoeken en zo evolueren ook onze inzichten. Ikzelf blijf dus ook elke dag graag leren!

Kim Billiard

Image

Mijn eerste motor was een Ducati Monster uit ’93, een topmoto waar ik jarenlang veel plezier aan beleefde samen met mijn broer, papa en neven. Ik kom namelijk uit een familie waar de passie voor auto- en motorrijden sterk leeft!

Toen ik mijn nieuwe moto, een Agusta Dragster, kocht besloot ik een doorgedreven rijvaardigheidscursus te volgen bij MRV… Daar leerde ik voor het eerst mijn man kennen, Arthur Eelen, die me tijdens een  dagcursus de doorgedreven rij- en bochtentechnieken beter leerde kennen. Voor mij was het een openbaring! Ik reed al vele jaren met de motor en dacht deze toch al goed onder de knie te hebben. Maar toen ik de nieuwe rijtechnieken ontdekte, voelde het voor mij alsof ik op dat moment pas écht had leren rijden!

Vroeger was ik na dagritten vaak vermoeid en had ik het gevoel niet goed mee te kunnen met de groep: pijn aan m’n vingers en polsen, algemeen vermoeid van de inspanning van het motorrijden. Dankzij de rijtechnieken en tips van MRV, kon ik vooral genieten van het vlotter rijden en beter verkeersinzicht!

Ik was zo enthousiast over deze trainingen, dat ik dit aan iedereen wou verkondigen! Want waarom zou niet iedereen mogen genieten van het doorgedreven motorrijden?
In mijn dagdagelijkse job als oprichter en Managing Director van DRIVEN by talent, een rekruteringskantoor voor managementprofielen, helpen wij ook mensen met het vinden van geluk in een nieuwe job en coachen we onze medewerkers tot een hoger niveau. Mensen op hoger niveau brengen, is iets waar ik enorm veel voldoening van krijg en dat wou ik graag verderzetten in mijn andere passie: doorgedreven motorrijden!
Arthur herkende dit gevoel, want vanuit die visie startte hij vroeger ook als instructeur. Daarom stelde hij voor om me op te leiden tot MRV-instructeur, zodat we samen onze collega motorrijders van de doorgedreven rijtechnieken kunnen laten genieten! Dat is dan ook ons doel met MRV.