Tuur


Image

 


Al van kindsaf reed ik met brommers en moto’s! Ondanks het feit dat ik behoorlijk wat ervaring had opgedaan, miste ik toch iets… De bochten die ik nam, de manoeuvres die ik deed,… Ik voelde toch vaak dat ik nog controle miste!
Daarom ben ik in Nederland een doorgedreven rijopleiding gestart waar ik de nodige tips & tricks aanleerde waardoor ik mijn motor veel beter beheerste. In 1998 rondde ik de opleiding uiteindelijk af als trainer-instructeur: train de trainer. Daarna besloot ik om in Nederland een tijdje te blijven lesgeven, want ikzelf genoot nog veel meer van het motorrijden dankzij de juiste rij- en bochtentechnieken en dat wenste ik voor iedereen!

Ik besloot MRV zelfstandig op te richten: Motor Rijvaardigheid Vlaanderen.
Want met de juiste kennis van de technieken valt er zoveel meer uit motorrijden te halen. Eens ik voor mezelf begon les te geven met MRV, genoot ik er vooral van dat mensen in het begin van de dag op een bepaald niveau binnenkomen en tegen dat de cursusdag voorbij is, gaan ze met een veel beter gevoel en sterker niveau naar buiten!
Als instructeur doe je het daarvoor. Voor mij is dit zelfs een verslaving geworden: mensen op een hoger niveau brengen en hen laten genieten van het motorrijden dankzij de juiste technieken!

Als instructeur besef ik dat ik elke dag zelf nog dingen bijleer, daarom ben ik ook ooit competitie beginnen rijden op circuit: daarna gaf ik 10 jaar lang gaf ik les als instructeur op circuit. Daar leerde ik zelf ook veel bij! Motorrijden is een constant leerproces ook als instructeur. Technieken evolueren bij moto’s, maar dus ook rijtechnieken dankzij betere onderzoeken en zo evolueren ook onze inzichten. Ikzelf blijf dus ook elke dag graag leren!